• 1399/08/08
  • - تعداد بازدید: 665
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
بیمارستان مادر و کودک شوشتری

شایع ترین عفونت در زنان

شایع ترین عفونت در زنان

عفونت واژن یکی ازشایعترین بیماریهای زنان محسوب می شود. این بیماری باید تحت نظر پزشک درمان شود.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان مادر و کودک شوشتری، متخصص زنان و زایمان بیمارستان با اشاره به مهمترین علائم ابتلا به عفونت واژن در زنان گفت: ترشحات غیرطبیعی، تغییر رنگ و بوی بد ترشحات، حتی ترشحات بی رنگی که همراه با خارش و سوزش باشند نیز نشان دهنده ابتلا به عفونت واژن است.

دکتر «معصومه شیبانی» عفونت واژن را یکی از شایع ترین بیماری های زنان معرفی کرد و افزود: بیشترین مراجعات خانم ها به درمانگاه های زنان و زایمان به دلیل ابتلا به عفونت واژن است، که این عفونت واژن با نام «واژنیت» شناخته می شود.
وی زمان بالا رفتن ابتلا به عفونت واژن را از زمانی که تخمک گذاری در بدن اتفاق می افتد، عنوان کرد و گفت: این بیماری در سنین 14 تا 49 سال بسیار شایع است و هر خانمی در طول عمر خود بارها و بارها می تواند به این بیماری مبتلا شود.

این متخصص زنان و زایمان ضمن تاکید بر رعایت بهداشت توسط مادران گفت: کودکان دختر هم می توانند همانند افرادی که به سن بلوغ رسیده اند، دچار عفونت واژن شوند، زمانی که مادر بهداشت را به خوبی رعایت نکند و پوشک و لباس های کودک را در زمان مناسب عوض نکند، این مسئله می تواند باعث ابتلای کودک به این عفونت شود که علامت ابتلا به آن در کودکان نیز سوزش و خارش می تواند باشد و در صورت مشاهده این مسئله باید کودک را برای درمان نزد پزشک برد تا مشکلات جدی تری برای او به وجود نیاید.

 

دکتر شیبانی ضمن تاکید به منع خود درمانی توسط خانم ها گفت: تشخیص نوع عامل ابتلا به عفونت توسط بیمار ممکن نیست، گاهی افراد با به تعویق انداختن درمان اصولی توسط پزشک، باعث مزمن شدن عفونت می شوند. همچنین مصرف خودسرانه دارو می تواند باعث مقاوم شدن عامل ابتلا به عفونت شود.

وی همچنین اظهار داشت: گاهی عفونت می تواند نشانه ای از ابتلا به تب خال تناسلی، اچ.آی.وی، سوزاک، زگیل تناسلی، سرطان دهانه رحم باشد. به همین دلیل پزشک متخصص زنان در کنار درمان عفونت واژن ممکن است تست پاپ اسمیر (تستی که برای غربالگری سرطان انجام می شود) و کارهای دیگری را برای بیمار در نظر بگیرد که در زمان خوددرمانی چنین مواردی از نظر دور می ماند.
وی با اشاره به اهمیت نحوه مصرف دارو گفت: خانم ها (و در برخی عفونت ها، همسر بیمار) باید دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنند تا دوره درمان تکمیل شود و اثری از عفونت در بدن باقی نماند، برخی از این درمان ها 7 تا 8 روز به طول می انجامد.
دکتر «معصومه شیبانی» با اشاره به رعایت برخی موارد شخصی در درمان های آسان این نوع بیماری، به بانوان توصیه کرد: باید از پوشیدن شلوارهای تنگ و چسبان مثل ساپورت و شلوارهای جین خیلی تنگ خودداری کنید، لباس هایی که جنس آنها نخی است بپوشید، لباس های خود و دخترانتان را روزانه عوض نمایید و آنها را در زیر نور آفتاب خشک و یا اتوی داغ بکشید.

وی همچنین افزود: خشک کردن واژن با دستمال توالت توصیه می شود اما، مصرف محصولات بهداشتی معطر به دلیل ایجاد حساسیت و آلرژی و گاهی فعال شدن میکروارگانیسم ها توصیه نمی گردد.

این متخصص زنان و زایمان با تاکید بر آموزش نحوه صحیح شستشوی اندام تناسلی به کودکان توسط والدین، گفت: کودکان باید بدانند هنگام شستشوی خود، این کار را از سمت جلو به عقب انجام بدهند چون مدفوع یکی از مهمترین عواملی است که می تواند منجر به عفونت در این ناحیه شود.

دکتر شیبانی در پایان تاکید کرد: از درمان های خودسرانه و مصرف بی رویه و بی نظم داروها خودداری نمایید و در صورت بروز هر گونه علائم بیماری با پزشک متخصص زنان مشورت نمایید.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 31745
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید